Ideed

IDEED JA RETSEPTID

Siin on gluteenivaba pannkookide retsept:

Koostisosad:
– 1 tass gluteenivaba jahu (nt söödava lõikheina-, riisi-, kookos- või tatrajahu)
– 1 tl küpsetuspulbrit
– 1/4 tl soola
– 2 spl suhkrut (võid ka magustajat kasutada)
– 1 tass piima (saab kasutada ka taimset mahla)
– 1 muna
– 2 spl õli (võid või sulatatud kookosrasv)
Valmistamisjuhend:
1. Kõigepealt sega omavahel gluteenivaba jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur.
2. Seejärel lisa piim ja muna ning sega kõik ühtlaseks tainaks ilma tükikeste ja klompideta.
3. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa sinna õli.
4. Vala supilusikatäis tainast pannile ja küpseta pannkook mõlemalt poolt kuldpruuniks.
5. Korda seni, kuni kogu tainas on kasutatud.
6. Serveeri soojalt meelepäraste lisanditega (nt puuviljad, mesi, vahukoor jne).
Head isu!

Siin on pudru retsept:

Koostisosad:
– 1 tass söödava lõikheina jahu
– 2 tassi vett või piima (võid kasutada ka taimset “piima”)
– 1/4 tl soola
– 1 tl kaneeli
– 2 spl meelepärast magusainet (nt mett, vahtrasiirupit, steviat)
– 1/4 tassi rosinaid (valikuline)
Valmistamisjuhend:
1. Kuumuta pott keskmisel kuumusel ning lisa tigernutsijahu.
2. Rösti tigernutsijahu 5-7 minutit, kuni see muutub kergelt pruuniks ja lõhnab maitsvalt.
3. Lisa vesi või piim, sool ja kaneel. Sega kõik korralikult läbi ning lase segu keema tõusta.
4. Vähenda kuumust ning keeda segu aeg-ajalt segades kuni puder on valmis. See võtab tavaliselt 5-10 minutit. Kui soovid pudrust vedelamat, lisa veidi rohkem vedelikku.
5. Lõpuks lisa magusaine ja rosinad ning sega kõik korralikult läbi.
6. Serveeri soojalt koos meelepäraste lisanditega, näiteks puuviljade, pähklite või seemnetega.

Šokolaadi kook söödava lõikheina jahuga

Koostisosad:

– 200g söödava lõikheina jahu

– 100g suhkrut

– 200g võid

– 4 muna

– 100g tumedat šokolaadi

– 1 tl vanilliekstrakti

– 1 tl küpsetuspulbrit

– näpuotsatäis soola

Tee nii:
1. Sulata või ja tume šokolaad vesivannil või
madalal kuumusel.
2. Sega suhkur, tigernutsi jahu, küpsetuspulber ja
sool omavahel.
3. Vahusta munad eraldi kausis ja lisa neile
vanilliekstrakt.
4. Lisa sulatatud või-šokolaadisegu kuivainetele ja
sega hoolikalt.
5. Lisa munavahud taignasse ja sega kuni
ühtlaseks massiks.
6. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud
koogivormi.
7. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures
umbes 30-35 minutit, kuni kook on küpsenud.
8. Lase koogil enne serveerimist veidi jahtuda.

Söödava lõikheina küpsised

 

250g helbeid
100g võid
100-150 g suhkrut
2 muna
1/4tl soola
Vanilliini

Või sulatada ja segada helvestega. Munad
vahustada suhkruga , lisa maitseained sega
helvestega kokku. Lase seista pool tundi.
Seejärel tõsta lusikaga väikesed pätsid
pannile. Küpseta kuni muutuvad
kollakaspruuniks.

MUFFINID

 

150 g pehmet võid
70 g suhkrut
2 muna
250 g söödava lõikheina jahu (4 dl)
3 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Vooderda muffinivormi süvendid paberümbristega või määri süvendid korralikult
võiga. Vahusta kausis pehme või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega
kuivained omavahel ja lisa tainale. Sega taina hulka piim ja soovitud täidis (kui
tainas liiga paks tundub, võid lisada veel 1-2 sl piima, aga üldiselt pole see vajalik).
Muffinitainast tuleb segada nii vähe kui võimalik! Jaota tainas 12 võitatud
muffinivormi sisse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minuti

Head isu!

Lisa kommentaar

Shopping Cart
Scroll to Top