IDEED JA RETSEPTID
Siin on gluteenivaba pannkookide retsept:
Siin on pudru retsept:
Šokolaadi kook söödava lõikheina jahuga
Koostisosad:
– 200g söödava lõikheina jahu
– 100g suhkrut
– 200g võid
– 4 muna
– 100g tumedat šokolaadi
– 1 tl vanilliekstrakti
– 1 tl küpsetuspulbrit
– näpuotsatäis soola
Tee nii:
1. Sulata või ja tume šokolaad vesivannil või
madalal kuumusel.
2. Sega suhkur, tigernutsi jahu, küpsetuspulber ja
sool omavahel.
3. Vahusta munad eraldi kausis ja lisa neile
vanilliekstrakt.
4. Lisa sulatatud või-šokolaadisegu kuivainetele ja
sega hoolikalt.
5. Lisa munavahud taignasse ja sega kuni
ühtlaseks massiks.
6. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud
koogivormi.
7. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures
umbes 30-35 minutit, kuni kook on küpsenud.
8. Lase koogil enne serveerimist veidi jahtuda.
Söödava lõikheina küpsised
250g helbeid
100g võid
100-150 g suhkrut
2 muna
1/4tl soola
Vanilliini
Või sulatada ja segada helvestega. Munad
vahustada suhkruga , lisa maitseained sega
helvestega kokku. Lase seista pool tundi.
Seejärel tõsta lusikaga väikesed pätsid
pannile. Küpseta kuni muutuvad
kollakaspruuniks.
MUFFINID
150 g pehmet võid
70 g suhkrut
2 muna
250 g söödava lõikheina jahu (4 dl)
3 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Vooderda muffinivormi süvendid paberümbristega või määri süvendid korralikult
võiga. Vahusta kausis pehme või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega
kuivained omavahel ja lisa tainale. Sega taina hulka piim ja soovitud täidis (kui
tainas liiga paks tundub, võid lisada veel 1-2 sl piima, aga üldiselt pole see vajalik).
Muffinitainast tuleb segada nii vähe kui võimalik! Jaota tainas 12 võitatud
muffinivormi sisse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minuti